Рухна митът за братя Аргирови

Стоянка, майката на Благовест и Светослав Аргирови, популярен естраден дует от 80-те години, сензационно призна пред етрополския ветник „Нов подем“, че е родила само един син.
„Родих само Благовест, нямам други деца“, каза възрастната жена. Оказа се, че т.нар. Светослав Аргиров никога не е съществувал. „Светослав Аргиров е оптическа измама“, заяви проф. Атанас Куюмджиев, едно от светилата в родната наука. „В средата на 80-те разработихме образ чрез пречупване на светлината, посредством невидимо с просто око огледало. Когато имаше концерт, Благовест излизаше на сцената с огледалото и наистина ефектът беше голям – появяваше се още един негов образ“-допълни професор Куюмджиев. Той обясни, че името Светослав е дадено от тогавашния директор на интитута, за да се слави светлината, която е в основата на изобретението.
„Знаехме за манипулацията, но смеехме ли да кажем нещо“, въздиша Павел Николов, тонрежисьор в студио Балкантон, участвал в повечето записи на „дуета“. „Баща му на Благовест беше комунист, директор на свинекомплекс, как да тръгнеш срещу такъв“. Така фалшивият дует жъне успехи до идването на демократичните промени. След това никой не е виждал братята заедно, а Благовест се представя ту за себе си, ту за Светослав. Гигантската манипулация рухна чак с признанието на майката. „Много години ми тежеше тази тайна. Започнах да боледувам и миналото лято отидох на Кръстова гора. Там се зарекох, че ще разкрия тайната за близнаците, само да ми мине. Като по чудо за няколко дни всички болки отшумяха“, разказа задъхано Стоянка Аргирова. Соня Васи, близка на братята, заяви за изданието, че когато е правила секс с двамата, винаги била много пияна, но помни, че главата и сякаш се удряла в нещо като стъкло. „Затова връзката ни беше кратка, главата щеше да ми потрябва и за по-натам. Поне тогава така си мислех“, връща лентата първата българка, позирала гола за Плейбой.
Защо все пак се е наложило създаването на Светослав Аргиров?
„От концертна дирекция в онези години много настояваха да се създаде мъжки дует. Повечето ни певци по това време бяха скарани и никой не искаше да пее с колегите си. Така прибегнахме до услугите на учените“, признава днес тонрежисьорът Николов.
Редакцията на вестника изпрати по факс няколко въпроса на Благовест Аргиров, но до момента – вече две седмици – нямаме отговор от певеца.

65 thoughts on “Рухна митът за братя Аргирови”

 1. Е по-голяма глупост на бях чувала,то бива измислици ама чак пък толкова, трябва да си много изпаднал журналист, за да пишеш такива неща !

  1. Пълни п ростотии журналист съм и съм се срещала с тях точно преди сониа да стане мис грандхотел. Вара с благословията на хачо бояджиев. Дори танцувах с двамата бясно беше посред
   Бял ден и имаше стотици хора
   Никакво стъкло двама живи млади певци. Дали са близнаци не са като две капки вода.

   1. Журналист? Невъзможно! И все пак, ако е така, жалко – толкова много правописни грешки на такъв кратък тест!

   2. Ужас! То едно правилно изречение няма! Как ли си е взела дипломата тази „журналистка“, ако изобщо има такава…
    А тази измислица с братята е ПЪЛНА И ГЛУПАВА ИЗМИСЛИЦА!!! Погледнах най-напред датата да видя дали не е първоаприлска шега…

 2. Е то пък толкова зор и труд заради единея мъжки дует не си струва.По-лесно щяха да направят клонинг.хахаха-смешници

 3. глупости на търкалета,това вече е прекалено,кой болен мозък го измисли?

 4. аз пък ги познавам и двамата и са си истински 😀 а човека измислил тая статия явно е отчаян …

 5. Ха ха ха. Наистина ли не виждате че е написано с цел смях до дупка. Прочетете пак изказването на Соня Васи. Аз се смях от сърце и статията ми оправи настроението за целия ден….

  1. Разбира се, че е майтап, ама като прочетох как главата на Соня Васи се удряла в нещо като стъкло, правейки секс с двамата, които били един, направа си казвам: Това е да имаш здрава глава и чувство за хумор!

 6. Поздравления за чувството за хумор на автора, първите четири коментара са на хора оперирани от такова:)))

 7. хаха какви са тези глупости за промиване на мозъци, моля ви не се излагайте! 🙂

 8. Много смешно! С безброй фактологичен грешки, като се почне от това, че майка им е Васка, а не Стоянка, бащата беше лекар, а не директор на свинекомплекс (дано за автора това не е едно и също), та чек до там, че Соня Васи не е ползвала главата си в последствие за друго, освен за красота… След „идването на демократичните промени“ също имат участия – както на концерти, записи, така й в доста телевизионни интервюта.
  Учителите им от музикалното училище в Пловдив си ги спомнят, като двама близнака – освен „гигантската манипулация да е започнала от ранна детска възраст… Може би още от измисления свинекомплекс – прасе е било издокарано, като близнак… Откачена работа!Но е толкова смешно, че никак не мога да му се ядосам 😉

 9. Леле, … възможно ли е да съществуват хора, които взимат статията на сериозно и се ядосват и пишат коментари?! Наистина сме страшно глупав народ! 😀

 10. За големи абдали ни взехте!Някой се проверява къде е в сферата на фантастиката!Чак пък и Соня Васи коментирала!Но ………………това е гениално!Стъкла, огледала,пречупване на светлина!Страхотно!Взехте ми акъла!

 11. Пълна идиотия.Как може да се пишат такива глупости??? И по страшното е,че ще има хора,които ще повярват .. Съд за такива ,които си позволяват такива гнусни лъжи.ИМА И СВЕТОСЛАВ И БЛАГОВЕСТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. По-страшното не е, че ще има хора, които ще повярват, а че сте една от тях.

 12. Чшш.. алооуу, това е шега бе хора … ее честно, много сте зле бре… представям си ако става дума за политика …

 13. Глупости на квадрат. Съпругът ми е учил с тях ама нищо не помни за огледалото на ПРОФЕСОР куюмджиев

 14. Хахахахаха 🙂 Смях се от сърце. Но като прочетох коментарите ми стана тъжно, че има хора, които са толкова глупави, че са я взели несериозно.

 15. Пълни глупости! Миналият м.септември пътувах и с двамата братя в един и същи самолет до Палма де Майорка . И двамата бяха със съпругите си.

 16. Хубаво е да си проверявате информацията мили БГ журналисти…..Нищо вярно няма в публикацията ви освен имената на Дует,,Аргирови“. Нито майката,нито бащата се казват така,а да не говорим за техните професии.
  Кой болен мозък го измисли? Братята Чачо и Гечо както ние техните съученици от Музикалното уще ги наричахме са си реални хора и всички Пловдивчани ги знаят…..Кому е нужно това?

 17. Пълна простотия! Ето докъде може да доведе желанието на един бездарник да е оригинален!!!

 18. Хе-хе-хе….стъклен образ на единия близнак, че ние сме задминали американците и ще им продваме Ноу Хау.

 19. „Редакцията на вестника изпрати по факс няколко въпроса на Благовест Аргиров, но до момента – вече две седмици – нямаме отговор от певеца.“
  Ами какъв отговор очаква Редакцията на тъпи въпроси??? И като е толкова сигурна в по-горе написаната глупост, защо не зададе въпрос на Огледалния Светослав Аргиров! Ама , че простотия!!! Какво ли не измислят журналята, само и само да се четат писанията им! А написаното не ме разсмя! Просто ме накара за ПОРЕДЕН ПЪТ ДА СЪЖАЛЯВАМ ЖУРНАЛИСТИТЕ! ЖАЛКИ СА!!!

 20. Изгубих 5 мин. от живота си да прочета невероятна глупост. Сам съм си виновен.

 21. Ха-ха:)
  По-смешна статия с измислици за близнаците Благовест и Светослав Аргирови никой друг не е писал.

 22. Хахахахаха. ….не ми казвайте, че някой плаща за подобни публикации. Инак ще се оплача на някой свинекомплекс да видим тогава!

 23. От големите чалга глулости,тази стои най-отгоре. Двамата идваха у нас за да вземат уроци по чело при зет ми………

  1. Ама заедно или поотделно идваха?
   Шегувам се,познавам ги.

 24. Най после хумор без сарказъм от Любо. Това е доказателство, че наистина хората се променят с годините.

 25. Явно тази измишльотина е пеовокирана от измислените атентати в Париж и Брюксел.Щом зомбитата могат да вярват на изфабрикувани факти за атенатати,защо да не повярват и на измишльотина като тази за братя Аргирови.

 26. Аз пък съм носил багаж от единият брат за другият които е в норвегия значи той се телепортира от БГ за НОРВЕГИЯ

 27. Егати глупостите! Много добре ги помня- живееха в Пловдив на ул Аспарух И УЧЕХА В МУЗИКАЛНОТО УЧИЛИЩЕ!

 28. А след като станаха промените /преврата/ се върнаха в станата и им дадоха апартаменти над 120 квадрата в блока в София със съсед историка Пантев

 29. Проява на лош вкус, нищо общо с хумора… Шляк-шляк, няма да те чета. Малко по-възрастна от братята съм и ми бяха тръпка. За ония времена те си бяха живи герои! Писачът – жалка работа си, тия момчета не се нуждаят от реклама! И понеже съм даскал, ще се върна да видя имаш ли грешки… Дотука двойка!

 30. Не се смятам за човек без чувство за хумор, но т.нар. „статия“ не ми беше смешна никак. По-скоро е поредната глупост. Шега или не, тъпотията си остава тъпотия.

 31. Наистина, нашият народ е много оглупял. Хубаво е, че има подобни материали в интернет, за да вадят на светло простотията и глупостта чрез коментарите! Няма ли надежда този прост народ малко да поумнее?

 32. Ако статията беше написана за първи Април, можеше да се причисли за сполучлив хумор! Но така поднесена като сензационно разкритие, повече прилича на подигравка с братята. А интервюто със Соня Васи за огледалото, направо кърти мивки …и хвърля в оркестъра…!

 33. Познавах покойния Професор Славов от Пловдив – акушер-гинеколог. Последните си години той оглавяваше Плевенската акушеро-гинекология. Аз бях една от операционните му сестри и от свободни разговори с него знам, че той е израждал близнаците Аргирови.

 34. Пълни глупости! Аз ги познавам много добре, не само че са истински а даже са трима, но третия не беше по пеенето и понеже беше доста късоглед завършия библиотекарския. Не ви е срам да си измисляте така!

 35. В действителност близнаците са четирима -Благовест, Светослав, Благослав и Световест. Последните двама от малки са изпратени да учат в елтина музикална паралелка в в малко австрийско планинско градче. В последствие тези двамата записват песните в тайно студио в Тирана, Албания , а другите двама ( а понякога и само единият с огледалото) излизат по концерти. Въпреки това всички помним Новогодишният концерт от 1990 година, когато „близнаците“ участваха по едно и също време в шоу програми в София и в Дългопол. Тогава някои се досетиха, че става дума за крупна измама и близнаците всъщност са четиризнаци, но случаят бива бързо потулен от медиите.

 36. Глупости на търкалета! С очите си съм виждала и двамата на не повече от метър от мен преди доста години в Созополска дискотека.

 37. Какъв“вестник“цитирате,бе?
  Това беше виц едно време,сега е в нета-‘начи тре’ва да е вЕрно,а?!
  Аз ги познавам лично-и Благовест,и огледалото.Виждал съм ги и заедно,и поотделно.

 38. Toва са го писали за първоаприлска лъжа, но някой го е преписал за научен факт. Навремето се правеха такива шеги – като за АЕЦ Козлодуй, за езерото под Варна което ще я погълне и т.н. и т. н. Важното е, че има празноглавци които не разбират от дебелашки шеги и се шашкат .

 39. УУУУ някой глупак няма друга работа-съчинява измислици-поне се посмях!!!

 40. Стефан Благоев работил 33 год в НДК като ОСВЕТИТЕЛ във всички зали каза:

  Чета и невярвам Кой и как измисли това кому е нужно Яво са изперкали тотално ! Вече нищо не ме учудва ! Болни мозъци !

 41. да, само дето като гостуват по интервюта говорят поотделно, а понякога и ГОСТУВАТ поотделно, хаха

 42. Не можахте ли да измислите по-голяма тъпотия, бе тъпанари такива. Та аз съм била в един випуск с братя Аргирови в Пловдивското музикално училище, а и не само това. Познаваме се и сме приятели от началното училище, заедно пеехме в хор Детска китка към тогавашния пионерски дом. Аз живея в Норвегия и не много отдавна се видях със самия Светослав Аргиров, който също живее в Норвегия и заедно участвахме в малък хоров фестивал, той с негов смесен хор, аз с мой смесен хор. Ако си бях в България, щях лично да дойда и да ви затворя плювалниците. Ама вие в онази смешна държава наистина и сериозно изпростявате с всеки изминал ден. Ако близнаците четат това което пиша, нека Чачо – Светослав, каже на Гечо – Благовест, коя съм аз, тъй като моминското ми име е сменено.

 43. Майка им се казва Васка, баща им е лекар, реално съществуващи се. Майка ми се познава лично с родителите им. Грозно и жалко да се допускат такива писания.
  Защо всичко това остава безнаказано в нашата мила родина?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *